Aidin Zandians patetiska analys av situationen på bostadsmarknaden

Posted on Updated on

Mer trams om den påhittade bostadsbristen som ej existerar i Sverige, det finns många fel i Aidin Zandians artikel som publicerades på SVT.se idag (läs här), här är några uppenbara:

– Priserna på bostäder har skjutit i höjden på grund av att det helt enkelt finns för få bostäder att efterfråga.

För få bostäder ja, tvärsäker slutsats ‘så måste det vara’, att privata storbanker bokstavligen öst in nyskapade pengar på bostadsmarknaden varje dag (närmare en halv miljard kronor enligt nya siffror från SCB) nämns överhuvudtaget inte som en motivering till boprisinflationen. Är inte det en intressant faktor? Är inte det en faktor som mycket bättre kan förklara de resultat vi ser? Jo, men det krävs tydligen ovanligt goda förståndsgåvor för att dra denna slutsats. Vidare:

– Bostadsbristen innebär tyvärr för många att man har svårt att komma vidare i livet, och detta i synnerhet bland unga.

Vem som helst kan gå in på hemnet och se att det finns stora mängder bostäder till salu, det är alltså ingen brist på bostäder, däremot har alla pengar som skapats skjutit priserna så högt att de till salu bara går att köpa genom att låna makalösa belopp av falskmyntande banker för att täcka bortfallet av köpkraft som falskmyntningen skapar. De unga är inte fattiga pga att det är hyressrättsbrist, det är bara ett symptom som orsakats av det penningsystem som tillåter en viss klass att skapa pengar vid behov.

Ser fortfarande tyvärr inget tecken på att svenska befolkningen inklusive de sk experterna ska göra något åt saken då de fortsatt väljer att ignorera verkligheten och hitta på anledningar för att förklara saker som de inte förstår.

3c473-ekorrhjul-med-mus-lagom

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s