Är det här ett skämt eller?

Publicerat den Uppdaterat den

Artikel på di.se: Mystiska dollarligan sprängd
penningskaparefast

De drev en av de mest framgångsrika förfalskningsverksamheterna i USA:s historia. Men till slut avslöjades ligan och nu åtalas de ansvariga, rapporterar Bloomberg.

Men i våras kunde bedragarna gripas efter i en insats som engagerade hundratals agenter. Spåren ledde till ett tryckeri i New Jersey och 2,5 miljoner dollar, motsvarande 17 miljoner kronor, i falska sedlar beslagtogs.

Notera ordvalet, ‘en av’ de mest framgångsrika förfalskningsverksamheterna, inte ‘den’ mest framgångsrika, för de mest framgångsrika förfalskningsverksamheterna leds av storbankerna, de som producerar 95% av alla pengar i cirkulation ur intet.

Vad sägs om att engagera agenter till att gripa dessa bankirer som systematiskt förfalskar pengar i miljardbelopp varje dag? Vore inte det en bättre användning av folkets skattemedel? För skapande av pengar är ju dåligt, eller?

Nej just det, inflation sägs ju vara bra, åtminstone lärde jag mig det i skolan. Varför jagas då dessa verksamheter som producerar inflation? Som vanligt är det väldigt oklart vad som gäller. Antingen är pengar ur intet bra eller så är det inte det, dags att staterna bestämmer sig för vad de tycker en gång för alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s